Скопје: најефтини се становите во Топаанско, а најскапи во Дебар Маало и на ул.Македонија

Posted by on

Real Estate prices Skopje Macedonia

Во огласите на интернет-порталите за продажба на недвижности може да се види дека квадрат чини од 500 евра, па нагоре. Секако најнадувани остануваат цените на становите во Центар, Аеродром и Карпош. Најевтини се оние што се продаваат во Гази Баба, во Железара и Ченто каде што цената во новите градба е 700 евра за квадрат, исто така и во Ѓорче Петров, Бутел, Кисела Вода каде што во постарите згради може да се најде и под 700 евра за метар квадратен. Убедливо меѓу најниските цени чини и метар квадратен во Чаир.

Извор: Вечер

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *